Osviještena prehrana

Robnu marku dmBio razvili smo kako bismo svojim kupcima omogućili osviješten odabir uz idealan omjer cijene i kvalitete. Proizvodi marke dmBio proizvedeni su u skladu s visokim ekološkim standardima, dolaze isključivo iz ekološke proizvodnje i ne sadrže pesticide, boje, umjetne arome ni konzervanse.


Uz ove namirnice uskladite ubrzan tempo života i želju za osviještenom prehranom

Težnja da se prilagodimo ubrzanom tempu života i pritom zadržimo zdrave navike uvijek je prisutna, ali upravo pod pritiskom užurbane svakodnevice u konačnici uvijek nekako zdravlje dospije na začelje kolone naših prioriteta, a zajedno s tim i naš plan da se od ovog ponedjeljka, po tko zna koji put, počnemo zdravo hraniti. Iako uravnotežena prehrana i osviješteni obroci iziskuju promišljen odabir namirnica i odvažnost da ih ponekad isprobamo u kombinacijama na koje se nismo naviknuli, njihova priprema ne mora trajati satima, a poigravanje različitim i nesvakidašnjim namirnicama može biti vrlo zanimljivo. Ako imate osjećaj da zbog radnog vremena, novih projekata, obitelji i ostalih obaveza ne stižete živjeti svoj osviješteni odabir, u nastavku vam donosimo nekoliko inspirativnih i jednostavnih ideja za obroke koji će vas držati sitima, a gotovi su dok kažete „osvijesti“.

Pobrinite se da u hladnjaku uvijek imate jogurt

Zvuči neobično? Možda na prvi pogled i jest. Međutim, kada govorimo o doručku, jogurt je izvanredno svestrana namirnica jer „trpi“ slatke, slane, a i neutralne okuse. Koliko je vremena potrebno da se u jogurt ubaci 30 – 40 g dmBio zobenih pahuljica, šaka suhih šljiva i grožđica te nekoliko badema? Upravo tako… dok ste rekli „osvijesti“. Ako ste možda intolerantni na laktozu i više bi vam godila neka „probavljiva“ varijanta, tada posegnite za kokosovim mlijekom – nećete zažaliti. U tom slučaju, umjesto suhog voća, narežite bananu na ploškice i dodajte kokosovom mlijeku sa zobenim pahuljicama te uživajte u doručku koji obiluje zdravim mastima, vitaminima, ugljikohidratima i, naravno, proteinima.

Slanutak, slanutak, slanutak…

Kada govorimo usklađivanju vremena i odabiru nutritivno kompletne namirnice, govorimo o slanutku. Dođite s posla, namočite svježi dmBio slanutak u vodu i zaboravite na njega do sutra ujutro. Ako se namakao 16-ak sati, slanutak ćete ujutro skuhati za 40-ak minuta – taman dok sredite sebe, klince i obavite ostatak jutarnjih priprema. Više volite SLAtko ili SLAno? Nije važno – SLAnutak će se izvrsno prilagoditi vašem nepcu, a dobro će se kombinirati s gotovo svakom namirnicom koju ste zamislili – bilo da je riječ o piletini ili salati od svježeg povrća. Naročito je zanimljivo da se slanutak može napraviti na salatu ili jesti sam – toliko je bogat nutrijentima da često može poslužiti kao samostalan obrok. U slučaju da vam ne odgovara njegov intenzivan orašast okus, dmBio crvena, crna ili žuta leća mogu odigrati utakmicu umjesto slanutka, a također je gotovo dok ste rekli „osvijesti“.

Kasno je i ne da vam se dugo kuhati?

Ako ste tip osobe koji ne može bez zalogaja na počinak, 10-ak minuta dovoljno je da si osigurate slastan obrok čije ostatke možete zadovoljno mljackati i sutra na poslu. Tjestenina od pira bez jaja bogatog je okusa, a uz to je lako probavljiva, što će vam olakšati san. Ako postoje kulinarske srodne duše, dajemo obje ruke u vatru da tjestenina ljubi rajčicu. I ne brinite se, rajčicu ne morate iskuhavati. Osviještene, gotove umake od rajčice koji su začinjeni, ukusni i štede vam vrijeme pronaći ćete u dm-u.

Naravno, prava zabava i umijeće osviještene ishrane počinju tek kada se sami odlučite uputiti do prve prodavaonice dm-a kako biste odabrali dmBio i ostale osviještene namirnice pomoću kojih ćete probuditi svoju kreativnost kojoj u kuhinji nije potrebno više od 15 minuta. Podsjećamo kako vas ove veljače u dm-u očekuje posebna ponuda pri kupnji proizvoda koji sadrže ono najbolje iz prirode i koji su odraz održivog življenja i brige za okoliš. Za svaku kupnju označenih proizvoda prirodne kozmetike, osviještene prehrane, proizvoda za higijenu i kućanstvo te eko proizvoda za bebe u dm-u zaradit ćete 20 puta više bodova na dm active beauty kartici, a potrošite li na označene proizvode 150 kuna ili više, u dm-u će vas nagraditi i trajnom torbom za kupnju, čijom upotrebom umanjujete količinu jednokratnih i teško razgradivih plastičnih vrećica, odbačenih u okoliš.

Za više informacija o dm-ovoj osviještenoj ponudi posjetite dm-ovu internetsku ili Facebook stranicu.

Za mame i bebe

Osviješten izbor

Korištenjem odabranih proizvoda kad je riječ o osviještenoj prehrani, prirodnoj kozmetici, osobnoj higijeni ili za domaćinstvo pridonosite smanjenju mikroplastike koja inače završava u moru. Već sada u morima i oceanima pliva šest puta više plastike od planktona.

U dm-u smo se posvetili temi savjesnog odnosa prema prirodi. U skladu s time želimo zastati te promisliti o novim navikama i mogućnostima. Korištenjem proizvoda koji imaju ekološki predznak odlučujemo krenuti u smjeru osviještenog izbora i tako biti pozitivan primjer i drugima. Zato, osvijesti!


Osvijesti! najbolje dolazi iz prirode!

Za kupnju osviještenih proizvoda u vrijednosti iznad 150 kuna pripremili smo i poklon: atraktivnu pamučnu torbu "OSVIJESTI!", kao trajni podsjetnik na to da ti život bude ispunjen osviještenim odlukama i najboljim proizvodima iz prirode... jer i mala promjena čini veliku razliku! Više informacija potražite ovdje.

*Ponuda se ne odnosi na specijalne i početne dojenačke mliječne pripravke.
Promocija traje od 1. do 28. veljače 2019.